Invataturile Maicii Eustasia catre dreptcredinciosii ortodocsi


Sfantul post al Pastilor
Martie 6, 2009, 11:24 pm
Filed under: Sarbatori crestine si posturi

Dragilor, am sa va vorbesc astazi despre post si slavit fie Domnul care a dat noua lintea rosie si orezul brun si le-a adus la Metro si le-a scos in calea Maicii Starete cand a fost sa ia bucate pentru manastire, ce nu cresc in pamanturile noastre! Si binecuvantat fie Domnul Dumnezeul nostru ce toate le randuieste si a lasat chinezii pagani in marea Lui mila, sa ne exporte sosul de soia.

Crestinul cucernic uita adesea ca postul este o cale de inaltare spirituala si ca ghioraitul matelor goale placut este urechilor bunului Dumnezeu, pentru ca pe cat se golesc matele, pe atat se umple sufletul de credinta si smerenie in asteptarea Sfintelor Pasti.

Si apoi… burta plina mizerie inseamna, si decadere, si pacat! Ca asa cum se umple, ea trebuie golita si miasmele trupesti urate sunt Domnului si pedeapsa lui Dumnezeu sunt ele, dupa cum e scris in Maleachi 2:3: „Iată că Eu voi sfărâma braţul vostru şi vă voi arunca în faţă spurcăciuni, spurcăciunile praznicelor voastre – şi veţi fi înlăturaţi o dată cu ele. „

Asa ca, dragilor, goliti burtile voastre in postul Sfintelor Pasti si mancati in asa fel incat sa nu se umple niciodata stomacul si foamea sa o simtiti fara oprire, pe toata durata postului. Foamea nu e durere in ochii Domnului! Ea este acolo ca sa ne aminteasca in fiecare clipa ca tinem postul si ne pregatim in curatie ca sa primim darul Invierii Fiului Tatalui nostru.

Nu cumparati de la magazine mancarea satanei, care a lasat hulpavii dornici de castig de pe urma postului Domnului sa afle cai sa pacaleasca limba si gura omului sa creada ca intra in ea carne si slanina si in fapt nu. Caci parizerul vegetal, carnatii din soia de post, salamul de biscuiti de post, laptele de soia si puddingul de post sunt minciuna in fata lui Dumnezeu! Au mananci carne sau numai te prefaci? Crezi ca Dumnezeu primeste jertfa care nu e jertfa? Adevar spun voua, produsele de post din magazine sunt plasmuiri ale satanei care prinde omul in slabiciunea si pofta trupului sau si il minte sa se minta pe el insusi si sa-L minta pe Domnul.

Pentru post, dragilor, este numai ce daruieste Dumnezeu in marinimia Sa cand dezgheata pamantul si pe el se ridica ierburile de primavara. Pentru post se termina ce s-a adunat peste anul trecut, se termina cartofii, ceapa, merele, sa nu se strice si sa se iroseasca, pana da Domnul pamantului putere sa ne daruiasca roadele lui de primavara, cartofii noi, ceapa verde, ridichile, salata, capsunele. Pana sa vina acestea, mancarea se face numai din cele vechi de peste iarna si urzici, stevie si loboda, fasole uscata bine fiarta sa nu strice aerul cu spurcaciune si muraturi, daca au ramas.

Si o sa ziceti ca va anemiati si ca nu-s toate cele de trebuinta trupului in mancarea de post adevarat. Dar are Dumnezeu grija! Nu maniati pe Domnul ascultand la slugile satanei, doctorii,  la care pacat faceti cand mergeti, ca incalcati voia lui Dumnezeu care a dat noua rugaciunea spre vindecare trupeasca si sufleteasca! Cum au trait in desert fii Israelului cu mana de la Dumezeu patruzeci de ani, asa putem si noi trai doar cu roadele pamantului si fara mancarea diavolului din supermarket pentru numai patruzeci de zile! Caci e scris in Iesire, a doua Carte a lui Moise: „Iar fiii lui Israel au mâncat mană patruzeci de ani, până ce au ajuns în tară locuită; până ce au ajuns în hotarele pământului Canaan au mâncat mană.” Asa poate si crestinul sa manance numai urzici si paine toate patruzeci de zile si va trai! Si se va curati! Numai in ultima saptamana sa posteasca negru, sa bea numai apa si in vinerea mare nici apa sa nu bea. Sa nu manance urzici in ultima saptamana, ca pe Domnul nostru Isus l-au batut cu urzici si chinul i-a fost mare. Si sa nu se bea apa, ca si Domnul Isus a rabdat de sete pentru noi!

Si dupa post, ce bune vor fi bucatele din carne si branza si oua vopsite, din care putem manca apoi pe saturate, ca de Paste Dumnezeu ocroteste pe cei care au postit si ii fereste de colici biliare si altele mai rele si nimeni nu se imbolnaveste de la prea multe oua.

Amin.

Anunțuri

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: